Серозангвинозен дренаж: Нормално ли е?

Серозангвинозен дренаж: Нормално ли е?

Серозангвиничен е терминът, използван за описание на изпускането, който съдържа както кръв, така и бистра жълта течност, известна като кръвен серум.

Повечето физически рани произвеждат някакъв дренаж. Обичайно е да се види кръв, проникващ от прясно разрез, но има и други вещества, които също могат да се оттичат от рана.

В тази статия научете за серозангвинозен дренаж и други видове дренаж. Кога трябва да видите лекар?

Какво е серозангвинозен дренаж?

Серозангвинозният дренаж е един често срещан тип дренаж на раната. Обикновено се появява, когато раната се опитва да заздравее и може да има бледо червен или розов цвят.

Серосангвинозният дренаж също може да се появи като бистра течност, завъртена с червена кръв. Промените във външния вид зависят от това колко съсирена кръв се смесва с кръвния серум.

Този тип дренаж е знак за изцеление и обикновено не е причина за безпокойство, когато се появява в нормални количества.

Серозангвинозен дренаж, който става по -червен, може да бъде индикация за активно кървене, възобновена рана или кръвоизлив.

Причини за серозангвинозен дренаж

Ако рана Отдава серозангвиничен разряд, може да се дължи на увредените капиляри. Това е много често при рани с по -големи повърхностни зони, които се нуждаят от почистени превръзки.

Старият дренаж може да изсъхне и да се прикрепи към превръзката или превръзката и да повреди капилярите близо до кожата, когато се издърпа.

Нараняванията, които изискват човек да променя редовно превръзките си са няколко различни типа дренаж, които могат да се появят на рана, докато лекува. Някои от тях са част от естествения лечебен процес, но има моменти, когато дренажът е признак на инфекция.

Следните са различни видове дренаж на раната:

сангвиничен дренаж

Sanguineous дренаж е първият дренаж, който раната произвежда. Това е свежата червена кръв, която излиза от нараняването, когато се появи за първи път. Той ще се сгъсти, когато кръвта започва да се съсирва.

Този първоначален дренаж настъпва, когато рана е в първия етап на заздравяване, известен като възпалителен стадий. Сангуиновият дренаж може да продължи по -дълго при по -дълбоки рани.

Сангвиничен дренаж, който се случва по -късно в лечебния процес на раната, може да е знак за по -нататъшно увреждане на тъканите в района. Това по -късно изхвърляне може да се случи с по -големи рани, които изискват превръзките да се променят редовно. Издърпването на превръзка или превръзка може да доведе до повторно отваряне на раната, причинявайки червен дренаж на сангвини.

Хеморагичен дренаж

сангвиничен дренаж, който продължава или се влошава, може да е знак за кръвоизлив. Това се случва, когато по -дълбоките тъкани под повърхността на кожата са повредени и артерия или вена се нарязва.

Ако артерия е нарязана, кръвта може да изглежда ярка и да изскочи от раната. Ако вената е повредена, кръвта може да е по -дълбоко зачервена и да излезе постоянно.

малки рани, че кръвоизливът могат да се управляват чрез прилагане на директно, твърдо налягане с чиста кърпа. След като раната се затвори и кървенето спира, зоната ще трябва да бъде почистена и лекувана, след което се прикрива.

големи или дълбоки рани, които кръвоизливът често се нуждаят от лечение от лекар. Ако кървенето не може да бъде лесно контролирано, трябва да се свързват спешни услуги. Всеки, който не е сигурен за тежестта на раната, трябва да потърси медицинска помощ.

серозният дренаж

серозният дренаж е съставен главно от плазма. Често е тънък и воднист и обикновено има ясен до жълтеникав или кафеникав вид. Малките количества серозен дренаж са нормални през първите етапи на изцеление.

Непрекъснатият серозен дренаж може да е признак, че има високи нива на бактерии, живеещи на повърхността на раната. В тези случаи тялото произвежда допълнителен серум, за да се опита да се бори с бактериите. Всеки, който изпитва прекомерен серозен дренаж, трябва да види лекар.

гноен дренаж

Докато другите често срещани видове дренаж са нормални, за да се видят по време на лечебния процес, гнойният дренаж не е. Горленният дренаж е силен ревита натуралис отзиви показател, че раната е заразена.

гнойният дренаж често се появява като течност с малко по-дебела, подобна на мляко текстура. Цветът на гноен дренаж може да варира от сиво-жълто до зелено или кафяво.

гнойният дренаж е причинен от броя на живите и мъртвите инфекциозни клетки в района, както и тялото, изпращащо бели кръвни клетки За да се пребори с инфекцията.

Тъй като инфекцията се влошава, количеството на освобождаване от отговорност често ще се увеличава. Горленният дренаж изисква пътуване до лекаря за диагностика и лечение.

Серопурулентен дренаж

Както подсказва името, серопурулентният дренаж е комбинация от серозен дренаж и гноен дренаж. Възниква, когато ясният серозен дренаж стане оцветен с млечна течност с различен цвят, подобно на този на гноен дренаж.

Серопурулентен дренаж може да бъде ранен признак на инфекция, но може да е и знак, че A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A AN да бъде Инфекцията се изчиства. Всеки, който изпитва серопурулентен дренаж, трябва да има лекар, диагностицира раната си.

кога да види лекар

сангвиничен, серозен и серосангвинозен разряд са част от процеса на заздравяване на раната. Те помагат на раната да остане смазана, за да улесни изцелението.

Тези видове дренаж обикновено се появяват през първите няколко дни на лечебния процес на раната и след това ще изчезнат, когато раната се прехвърля.

Много малки разфасовки или рани могат лесно да се лекуват у дома или с кремове без рецепта, но все още има моменти, когато може да се наложи пътуване до лекаря.

Независимо от вида на изпускането на изпускане Произведен, всеки, който усети, че изпитва твърде много изхвърляне за размера на раната, трябва да види лекар. В тези случаи може да има основен проблем или дълбока тъканна травма, която трябва да се лекува, преди да може да продължи изцелението.

Всеки с дебел, млечен дренаж, идващ от раната им, трябва да посети лекаря. Обикновено това е знак за инфекция в района и ще се нуждае от лечение, за да се избегнат по -сериозни усложнения.

рани, които отделят фалшива или неприятна миризма, също могат да изискват пътуване до лекаря. Въпреки че това може или не може да е признак на основна инфекция, по -добре е да сте безопасни и да потърсите правилна диагноза.

  • Биология / биохимия
  • Кръв / хематология
  • Спешна медицина

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents